Logo Revo Assurantiën

Zorgzekeringen particulier

Soorten verzekeringen

Revo Assurantiën kan u helpen bij het vinden van een zorgverzekering. Waarom wilt u over overstappen ?

  • Lagere premie ?
  • Betere dekking ?
  • Aanvullende verzekering?

 

Wordt u wel geaccepteerd door de nieuwe zorgverzekeraar ? Overstappen / opzeggen kan tot 31 december, uw nieuwe verzekering gaat na acceptatie altijd in op 1 januari. Een nieuwe verzekering kunt u afsluiten tot 1 februari!

Vergelijk verzekeraars!

Overstappen
U kunt ieder najaar vanaf 1 oktober overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Uw oude zorgverzekering moet u vóór 1 januari opzeggen en de nieuwe verzekering moet u vóór 1 februari afsluiten. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd.
U kunt altijd overstappen van de ene basisverzekering naar de andere, maar voor de aanvullende verzekering is dat niet altijd het geval.
Stap dus pas over als u zeker weet dat u geaccepteerd wordt door de nieuwe verzekeraar.

De basisverzekering
De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Het pakket wordt ieder jaar aangepast. Bekijk hier welke vergoedingen er in het basispakket zitten.
Verzekeraars bieden een naturapolis of een restitutiepolis aan.

Naturapolis
Bij een naturapolis mag u alleen gebruikmaken van zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De factuur gaat direct naar de zorgverzekeraar. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen.

Restitutiepolis
Bij een restitutieverzekeraar kunt u zelf uw zorgverlener kiezen. Als uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de arts of behandelaar, wordt de zorg in principe volledig vergoed. De factuur van de zorgverlener gaat dan vaak direct naar de verzekeraar. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan ontvangt u de rekening die u bij uw zorgverzekeraar kunt declareren. De zorgverzekeraar betaalt dan het wettelijke tarief of een marktconforme vergoeding.

error: Content is protected !!