Logo Revo Assurantiën

motorverzekering

Revo Assurantiën kan u helpen bij het vinden van de motorverzekering die past bij uw wensen en waarmee de risico’s van aansprakelijkheid, en eventuele schade aan uw eigen motor gedekt zijn na een aanrijding, brand, diefstal, etc. Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden van welke dekkingen er mogelijk zijn.

WA Verzekering
Wettelijke Aansprakelijkheid, deze dekking bent u verplicht (conform de WAM = Wet aansprakelijkheidverzekeringen motorrijtuigen) om af te sluiten op het moment dat u een motor aanschaft en het kenteken op uw naam staat. Enkel schorsing vrijwaart u van deze verplichting. Bij het niet direct afsluiten van een WA verzekering loopt u het risico op een hoge boete! De WA verzekering biedt dekking voor schade die u per ongeluk veroorzaakt met uw motorrijtuig aan een tegenpartij en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Een WA verzekering vergoed geen schade aan uw eigen voertuig. Claims op deze dekking hebben vaak invloed op de no-claim korting.

Beperkt cascoverzekering
Bij deze dekking is uw motor o.a. verzekerd tegen Brand, Hagelschade, Stormschade, Bliksemschade, Ruitschade / Ruitbreuk, Ontploffing en als u in aanraking komt met een dier. Deze dekking wordt vaak gekozen voor de wat oudere motoren (plm 4 – 8 jaar). Claims op deze dekking hebben vaak geen invloed op de no-claim korting.

Volledig cascoverzekering
Bij deze dekking is de schade aan uw eigen verzekerd als u een aanrijding veroorzaakt (botsen), als u slipt of van de weg raakt, of te water raakt. U kunt vooraf kiezen voor verschillende uitkeringen: nieuwwaarde regeling, aanschafwaarderegeling, dagwaarderegeling. Deze dekking wordt vaak gekozen bij nieuwe en jonge motoren. Tevens is het mogelijk om helm en motorkleding mee te verzekeren. Claims op deze dekking hebben meestal invloed op uw no-claim korting.

Het recht op dekking kan komen te vervallen indien er sprake is van :

 • Deelname aan snelheidsritten of wedstrijden.
 • (te veel) Alcohol gebruik.
 • Schade het gevolg is van slijtage aan uw voertuig.

 

Bij schade door een onbekende dader kunt u ook een beroep doen op de casco dekking. Indien u voor deze schade een beroep kunt doen op het Waarborgfonds Motorverkeer dan heeft deze claim geen invloed op uw no-claim, is dit niet mogelijk dan heeft een claim wel invloed op uw no-claim. (Zie website Waarborgfonds)

Wenst u enkel een casco dekking tijdens uw vakantie, dan is dit ook mogelijk, neem hiervoor contact op met ons kantoor.

Factoren die van invloed zijn op de premie:

 • Gewicht, Bouwjaar, vermogen, merk, type van uw motor
 • De oorspronkelijke nieuwwaarde (Cataloguswaarde, Inclusief / Exclusief BTW)
 • Dagwaarde van uw motor. (Inclusief / Exclusief BTW)
 • Diefstal gevoeligheid van uw motor
 • Van welke klasse beveiliging de motor is voorzien / Type slot
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Hoeveelheid kilometers dat er met de motor gereden worden
 • Hoeveel schadevrije jaren de regelmatige bestuurder heeft
 • Of de motor privé of zakelijk gebruikt wordt
 • In welke stad of regio de bestuurder woont

 

Bonus / Malus of No-Claim korting
Dit is een extra korting die u kunt opbouwen als u een jaar schadevrij rijdt. Als U een schade veroorzaakt door uw schuld verliest u één of meerder opgebouwde schadevrije jaren en krijgt u minder korting op uw premie. Wij kunnen u adviseren of het claimen van een schade wel of niet financieel voordelig is voor u.

Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar dan neemt u de opgebouwde schadevrije jaren mee!

Aanvullende verzekeringen zijn:

Ongevallen opzittende verzekering
Bij een aanrijding kunnen U en uw passagiers gewond raken. Als dit lijdt tot (algehele) blijvende invaliditeit of als iemand overlijdt dan is er recht op een uitkering op deze dekking om de financiële schade voor u of uw passagiers te beperken. De schuldvraag is bij deze dekking niet van belang.

Pechhulp
Afhankelijk van verzekeraar en gekozen dekking, wordt u geholpen met het transporteren van uw motor, bestuurder en opzittende, vraag naar de mogelijkheden.

Rechts- / Verhaalsbijstand verzekering
Met een rechts- of verhaalsbijstand verzekering kunt u en uw inzittende in eerste lijn gebruik maken van juridische hulp om de kosten als gevolg van het ongeval te verhalen op de aansprakelijke partij. De dekking van een rechtsbijstand geeft u nog meer mogelijkheden om aanspraak te kunnen maken op juridische ondersteuning, zoals bijvoorbeeld bij aankoop, garantie problemen.

Pechhulp verzekering
Pech met uw motor? U kunt altijd rekenen op onze Pechhulpverzekering! De pechhulpdienst komt uw motor repareren. En als dat niet lukt, dan regelen zij vervangend vervoer. Dag en nacht. Wie er ook op uw motor rijdt. In sommige gevallen zelfs als u pech krijgt voor uw huis. Vraag informatie over dekking, premie en opzegtermijn.

Voor informatie van de Klassieker of oldtimer verzekering verwijzen wij u naar de specifieke polis informatie!

error: Content is protected !!